ПРОФІЛАКТИЧНА МЕДИЦИНА ДОНЕЧЧИНИ: ДОСВІД МИНУЛОГО ДЛЯ УСПІШНОГО СЬОГОДЕННЯ - Матюшина, В.О. (Українські медичні вісті, 2023)
Стаття присвячена організації діяльності Державної установи «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з моменту виїзду із зони бойових дій. Частина роботи присвячена історичним моментам формування санітарної служби, у тому числі на території Донецької області. Стаття відображає сучасний стан профілактичної роботи на Донбасі, містить інформацію про провідних санітарних лікарів.