ЗАГАЛЬНА ТЕОРІЯ МОВИ: МЕДИЧНИЙ АСПЕКТ - Карабаєв, Д.Т.; Теленгатор, О.Я. (Українські медичні вісті, 2023)
У роботі наводяться відомості про мову, її характеристики, зв’язок з деякими функціями головного мозку, зв’язок мовних ділянок мозку. Розповідається про передачу інформації з рецепторів у кору головного мозку, обробку цієї інформації, процеси формування мови. Висловлено думку про можливі фізико-математичні особливості в теорії мови.