КРЕМЕНЧАНИ В УКРАЇНСЬКОМУ ЛІКАРСЬКОМУ ТОВАРИСТВІ (1927–1939 РР.) - Мазур, П.Є.; Мазур, Л.П. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті описано біографії та участь у громадській діяльності чотирьох волинських лікарів, життя яких пов’язане з м. Кременець: Петра і Ганни Рощинських, Арсена Річинського та Василя Кархута, котрі в 1927–1939 рр. були членами Українського лікарського товариства. За свою активну проукраїнську позицію вони переслідувалися польським, німецьким та радянським окупаційними режимами.