СПІВПРАЦЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ЛІКАРСЬКОГО ТОВАРИСТВА З МІЖНАРОДНОЮ ЛІКАРСЬКОЮ СПІЛЬНОТОЮ - Мазур , І.П.; Мусій, О.С. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті представлено основні спільні заходи Всеукраїнського Лікарського Товариства з міжнародними лікарськими організаціями протягом останніх років до широкомасштабної військової агресії. Висвітлено взаємодію українських та європейських лікарів у питаннях боротьби з протимікробною резистентністю та основними неінфекційними хворобами. Розглянуто роль лікарських організацій у процесах регулювання медичної галузі в країнах Європейського Союзу. В історичній послідовності відтворено основні кроки Всеукраїнського Лікарського Товариства (ВУЛТу) щодо вступу в міжнародні лікарські організації.