ПЕРСПЕКТИВИ НАВЧАННЯ СУДИННОЇ ХІРУРГІЇ В УКРАЇНІ В АСПЕКТІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Орел, Ю.Г. (Українські медичні вісті, 2023)
Курс на європейську інтеграцію України вимагає наближення післядипломної медичної освіти до стандартів Євросоюзу. Відповідні положення для кожної спеціальності відображені у вимогах UEMS – неурядової організації, яка представляє національні асоціації медичних спеціалістів Європи. Вишкіл із судинної хірургії як окремої спеціальності передбачає 5–7 років навчання з опрацюванням теоретичної частини та набуттям практичних навичок із відкритої та ендоваскулярної хірургії. У статті аналізуються шляхи адаптації післядипломної освіти із судинної хірургії до сучасних умов в Україні з метою подальшого переходу на європейські стандарти.