МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ АЛГОРИТМ ДІАГНОСТИЧНО-ЛІКУВАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ХВОРИМ З ПОРУШЕННЯМИ МІЖЩЕЛЕПОВОГО ПОЛОЖЕННЯ ПРИ ДИСФУНКЦІЇ СТОМАТОГНАТИЧНОЇ СИСТЕМИ - Вовк, В. Ю.; Вовк, Ю. В.; Вагнер, Крістіан (Українські медичні вісті, 2025)
Статтю присвячено розробці та впровадженню міждисциплінарного алгоритму діагностично-лікувальної допомоги хворим із дисфункцією стоматогнатичної системи на підставі оцінки та клінічно-інструментального визначення зміщення міжщелепового положення (далі – МП). Застосовано інноваційну цифрову технологію Centric Guide® та T-scan ІІІ у комплексі з клінічною оцінкою. Описано випадок лікування пацієнтки з асиметричним середнім зміщенням МП, дискінезiями суглобів та жувальної м’язової системи. Результати лікування засвідчують високу дієвість міждисциплінарного підходу.