ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРАКТИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ ТА ЛІКАРІВ-ІНТЕРНІВ - Полянський, І.Ю.; Андрієць, В.В.; Мороз, П.В.; Полянська, О.С. (Українські медичні вісті, 2025)
У статті проаналізовані можливості покращення якості теоретичної і практичної підготовки сту- дентів та лікарів-інтернів із хірургії шляхом використання інноваційних технологій. Показано, що вико- ристання симуляційних технологій дозволяє створити всі умови для оволодіння студентами та лікаря- ми-інтернами базовими теоретичними знаннями та практичними навичками, які включені у кваліфікаційні характеристики лікаря-спеціаліста. Доведено, що основою навчання є органічне поєднання глибоких теоре- тичних знань із можливістю оволодіння практичними навичками із діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів у разі різних захворювань. Показано, що включення в навчальний процес інноваційних технологій дозволяє формувати й удосконалювати професійні знання, вміння та навички і забезпечити компетентну підготовку студентів до професійної діяльності.