СТАН ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ВІРУСНІ ГЕПАТИТИ А, В, С У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ УКРАЇНИ ЗА 2017–2023 РОКИ - Хоронжевська, І.С.; Юхимчук, Ю.М. (Українські медичні вісті, 2025)
Стаття присвячена стану вивчення проблеми поширення вірусних гепатитів А, В і С. Проаналізовано показники захворюваності вірусними гепатитами А, В і С у Рівненській області за 2017–2023 роки.У статті висвітлено стан захворюваності гострими та хронічними вірусними гепатитами до повномасштабної воєнної агресії Росії на територію нашої країни і в період повномасштабної війни. Установлено, що в період повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України у 2022–2023 роках відмічалось зростання захворюваності вірусними гепатитами в Рівненській області, що потребує посилення епідеміологічного нагляду за цими інфекціями. Результати аналізу можуть бути використані в роботі практичних лікарів і в подальших наукових дослідженнях для прогнозування та моделювання рівня захворюваності.