ДО 150-РІЧЧЯ ІВАНА БЕРЕЖНИЦЬКОГО — СПІВЗАСНОВНИКА ТА МЕЦЕНАТА ГРОМАДСЬКИХ МЕДИЧНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ГАЛИЧИНИ ПОЧАТКУ ХХ СТ. - Базилевич, А.Я.; Гриновець, В.С. (Українські медичні вісті, 2023)
Стаття присвячена пам’яті д-ра Івана Бережницького (1871–1946) — одного з перших українських стоматологів Львова, відомого в Галичині в міжвоєнний період громадського діяча українського лікарського руху, співзасновника і мецената Українського лікарського товариства (УЛТ) у Львові та Лікарської комісії Наукового товариства ім. Шевченка (НТШ).