МЕДИЧНА ТЕРМІНОЛОГІЯ ЧАСІВ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ 1917–1920 РР. - Мазур, П.Є. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті розглядається становлення медичної термінології в 1917–1920 рр. У березні 1918 р. Центральна Рада Української Народної Республіки звернулася до проблем української мови, і вона почала поширюватися на такі ділянки життя як військова справа, освіта, медицина, наука, фінанси. Українське Міністерство народного здоров’я та опікування, створене у травні 1918 р., затвердило термінологічну комісію. Українську медичну термінологію проаналізовано за книгою Арсена Річинського «Курс гігієни (науки про здоровля)», яку він видав у 1919 р. в м. Ізяслав (нині Хмельницької обл.), де працював лікарем і одночасно викладав гігієну в Ізяславській вищій початковій школі.