ПРОФЕСІЙНЕ ОБ’ЄДНАННЯ СТОМАТОЛОГІВ УКРАЇНИ: ДО 65-Ї РІЧНИЦІ ЗАСНУВАННЯ - Мазур, І.П. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті розглянуто роль стоматологічних громадських організацій у становленні та розвитку стоматологічної галузі в Україні. Представлено історію, місію та візію професійного об’єднання — Асоціації стоматологів України. В історичному аспекті висвітлено утворення в Україні професійної організації стоматологів — Республіканського наукового товариства стоматологів УРСР, подальшу його реорганізацію в Асоціацію стоматологів України, представлено діяльність об’єднання впродовж 65-річного періоду, віддзеркалено роль професійного об’єднання в розвитку Української наукової стоматологічної школи, взаємодію українських лікарів-стоматологів з профільною світовою спільнотою та лікарськими науковими товариствами.