СПІВПРАЦЯ УКРАЇНСЬКИХ І ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЛІКАРІВ У ПОСТІЙНОМУ КОМІТЕТІ ЛІКАРІВ ЄВРОПИ - Мазур, І.П.; Мусій, О.С.; Сібом, А.; Кольчиньскі, П. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті розглянуто роль лікарських організацій у процесі регулювання медичної галузі в країнах Європейського Союзу. Представлено історію, місію та візію Постійного комітету лікарів Європи (Standing Committee of European Doctors — CPME). В історичному аспекті висвітлено взаємодію українських та європейських лікарів з метою гармонізації законодавства, що регулює лікарську діяльність, впровадження передових методів діагностики, лікування та профілактики основних хвороб, що сприяє підвищенню якості надання медичної допомоги, використанню кращих європейських моделей лікарської практики та збільшенню тривалості життя українців.