НАЦІОНАЛЬНА ЛІКАРСЬКА РАДА У СТВОРЕННІ ЛІКАРСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ - Мазур, І.П.; Мусій, О.С.; Надутий, К.О. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті подано історичні аспекти створення та діяльності Національної Лікарської Ради України (НЛРУ) як платформи для об’єднання лікарських громадських організацій. Основною метою утворення НЛРУ є впровадження лікарського самоврядування в Україні. Представлено співпрацю НЛРУ із законодавчими органами, міжнародними організаціями в підготовці законопроєктів про лікарське самоврядування в Україні, визначено роль громадських діячів у підготовці та обговоренні проєктів таких нормативно-правових актів.