ТРАНСФОРМАЦІЯ СИСТЕМИ БЕЗПЕРЕРВНОЇ МЕДИЧНОЇ ОСВІТИ ЛІКАРІВ-СТОМАТОЛОГІВ В УКРАЇНІ - Мазур, І.П.; Трубка, І.О.; Мазур, П.В. (Українські медичні вісті, 2023)
Трансформація системи охорони здоров’я в Україні, кардинальні зміни моделі фінансування охорони здоров’я, які було запроваджено в 2017 році, спонукали до змін у системі підготовки лікарів та інших спеціалістів. Основним завданням медичної освіти залишається забезпечення громадян якісною медичною допомогою завдяки високому рівню підготовки фахівців. Нова стратегія медичної освіти в Україні, швидкі темпи розвитку медичної науки, збільшення обсягів нової інформації про інноваційні технології в діагностиці, лікуванні та профілактиці основних стоматологічних хвороб – усе це зумовило необхідність пошуку нових форм безперервного професійного розвитку лікарів.