SOFT SKILLS: МОДНИЙ ТРЕНД ЧИ ВИМОГА ЧАСУ - Петренко, Н.В.; Мазур, П.Є. (Українські медичні вісті, 2023)
Сучасний світ вимагає запровадження нових підходів до якісної медичної освіти. Це зумовлено зміною ролей ключових гравців, якими є нове покоління студентів, новий образ педагога, що сприяє зміні їхніх взаємовідносин. Реалізація інтерактивного навчання з використанням симуляційних технологій сприяє формуванню компетентностей завдяки реалізації циклу Колба та рефлексії. У результаті такої взаємодії студент не лише отримує академічні знання та базові практичні навики (hard skills), а й низку нефахових компетентностей (soft skills), які є запорукою успішної реалізації медичної кар’єри.