КЛІНІЧНА ФАРМАЦІЯ В УКРАЇНІ: РІК 2023 - Зупанець, К.О.; Пропіснова, В.В. (Українські медичні вісті, 2023)
У статті представлено стислий огляд історії становлення клінічної фармації в Україні, в якому висвітлені важливі етапи та найбільш значущі події. Дана характеристика нормативним документам, які забезпечують правові засади та функціональні обов’язки клінічних фармацевтів в аптечних та клінічних закладах охорони здоров’я. Охарактеризовані відмінності навчального плану підготовки за освітньою програмою «Клінічна фармація», скеровані на формування основ навичок клінічного мислення у майбутніх фахівців. Викладено головні положення кваліфікаційної характеристики та професійного стандарту «Фармацевт клінічний». Окреслені напрями роботи з подальшого удосконалення діяльності клініко-фармацевтичної служби в закладах охорони здоров’я України.