ПОШИРЕНІСТЬ СМЕРТЕЛЬНИХ ВИПАДКІВ ПАДІННЯ З ВИСОТИ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ МІСТА ЛЬВОВА Й ОБЛАСТІ ЗА ПЕРІОД 2018–2024 РОКІВ - Бартошик, Н.В. (Українські медичні вісті, 2025)
Травми від дії тупих предметів є одними з найбільш поширених видів травматизму в судово-медичній експертизі. Серед таких травм значну кількість смертельних випадків унаслідок падіння з висоти. Найчастіше падіння з висоти є нещасними випадками, проте трапляються самогубства та навіть вбивства таким способом. Стан алкогольного сп’яніння теж відіграє ключову роль в даному виді травматизму.У статті наведені дані щодо поширеності такого виду смертності серед населення Львівщини за останні 7 років.